Sichou Comfort, Classic of Luxus kiezen?

Het verschil tussen de zijden dekbedden Comfort, Classic en Luxus zit voornamelijk in de tijk (de tijk is de stof die fungeert als omhulsel/huid van het dekbed) en in de vulling.

De tijk
Bij de typen Comfort en Classic bestaat de tijk uit hoogwaardig katoensatijn, echter de weef-methode van de tijk verschilt: bij het type Comfort is op de tijk een jacquard patroon aangebracht. De Luxus heeft een tijk van zijde, en wel de gladde, licht-glanzende variant: charmeuse zijde, ook wel satijnzijde genoemd.

De vulling
Bij alle 3 de typen bestaat de vulling uit 100% mulberryzijde/moerbeiboomzijde. Deze soort zijde is de allerbeste en fijnste die er is. Het verschil zit in de lengte van de gebruikte zijde-vezels. Bij de Classic en de Luxus worden zijde-vezels gebruikt met een gelijke lengte als die van het dekbed (bekijk de korte film over de het productie van een zijden dekbed op onze website, klik hier). Omdat deze vezels één geheel vormen hoeft het dekbed maar beperkt te worden doorgestikt om de zijde op z'n plaats te houden in de tijk.

Omdat de gebruikte zijde van nature natuurlijk nooit exact de maat heeft van een dekbed, ontstaat er bij de produktie van de typen Luxus en Classic restmateriaal. Dit zijn kortere zijdevezels, die men gebruikt voor het type Comfort. Omdat deze vezels wat korter zijn, moeten deze beter op hun plaats worden gehouden in de tijk; dit dekbed is dan ook meer doorgestikt waardoor de vulling als geheel wat minder los en luchtig is als de typen Luxus en Classic.

Vergelijkingstabel zijden Sichou zijden dekbedden

  Sichou Comfort Sichou Classic Sichou Luxus
Tijk katoensatijn katoensatijn jacquard zijdesatijn
Vulling zijde, kortere vezel zijde, lange vezel zijde, lange vezel
Wasbaar ja, 30 graden ja, 30 graden ja, 30 graden
Anti-allergisch
bestand tegen huisstofmijt
Levensduur 10 - 15 jaar 10 - 15 jaar 10 - 15 jaar
Öko-Tex 100 keurmerk
Garantie 2 jaar 2 jaar 2 jaar
Prijsniveau lager gemiddeld hoger

terug naar produkt                     naar overzicht zijden dekbedden

Vergelijk eigenschappening van zijde met andere vullingmaterialen voor beddengoed

Materiaal vochtopname

statische
electriciteit

stofvatbaarheid allergie warmte
terugwinning
Zijde ca. 30% geen geen geen 88%
Wol ca. 16% sterk sterk ja 72%
Dons ca. 8,5% zwak gemiddeld geen 75%
Katoen ca. 8,5% geen sterk ja 60%
Microvezel ca. 2,5% sterk sterk geen 40%

Ingebruikname

SICHOU zijden dekbedden zijn voor vervoer in een tas opgevouwen. De vulling van zijde wordt daardoor licht samengedrukt. Om de dekbedden hun volle zachtheid te laten bereiken, wordt aanbevolen de dekbedden voor gebruik enige uren open te laten liggen om te luchten.

Bij het onderhoud het volgende in acht nemen: zijde is een natuurproduct en gevoelig voor hitte, langdurig in water laten staan, sterk zonlicht (UV - straling) of bleekmiddel/stoffen. Bij voorkeur alleen een fijn wasmiddel gebruiken. SICHOU- dekbedden mogen gedurende langere tijd niet aan sterk zonlicht of hoge temperaturen blootgesteld worden. Ook is het "verboden" een wasdroger met hoge temperaturen te gebruiken. Let u op de aanwijzingen van de waslabel. U kunt het dekbed ook chemisch laten reinigen.

Uw dekbed opbergen

Bij het opbergen van de dekbedden a.u.b. het volgende in acht nemen: voor het opbergen moeten de dekbedden goed gelucht worden en volledig droog zijn. Het dekbed mag niet bij te hoge temperatuur opgeslagen worden en niet sterk samengedrukt worden. De dekbedden mogen niet met chemische middelen of etherische oliën opgeslagen worden.

Zijde en huismijt

Pure zijde biedt geen voedsel noch basis voor leven aan huismijt. Mulberry/moerbij zijde is daarom de enige lang vezelige natuur vulling in beddengoed die absoluut huismijt-vijandige eigenschappen bezit. Onderzoek heeft ook aangetoond dat zijde op grond van dermatologische chemische samenstelling bijzonder allergie vriendelijk is voor de huid.

Vocht opname

Zijde bestaat voor 8 – 14% uit water en is optimaal voor de menselijke huid omdat deze qua chemische opbouw veel overeenkomsten heeft. De vochtigheid opname van zijde bedraagt ca. 30% van het eigen gewicht, zonder dat het daarbij vochtig aanvoelt. Zijde weefsel heeft een hoge vormvastigheid als het geheel droog is maar behoudt dat ook in natte staat.

Zijde is een brandvrij product. Het is moeilijk ontvlambaar, het brandpunt bedraagt ca. 300 - 460* C.

Natuurkundige gegevens zijde van SICHOU

Dichtheid : 1,5 g/cm3
Vezeldikte : 12-25 um
Trekvastheid : 350 Mpa
Uitzetting : 24%
Elasticiteit : de hoogste van alle natuurvezelproducten
Vochtigheidsopname : tot 30% van het eigengewicht
Natvastigheid : ca. 85% van vastigheid in droge status

terug naar produkt                     naar overzicht zijden dekbedden

SERVICE
Retouren
Uw privacy / AVG
Veel Gestelde Vragen
Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden
OVER ONS
Contact
Over inLuxe
Partners
Klantenservice
Stuur Email
BESTELLEN
Bestelprocedure
Telefonisch Bestellen
Wijzigen Of Annuleren
Verzenden, Verzendkosten
Verzenden Naar Buitenland
GARANTIE
Uw garantie
Retourneren
Webshop Keurmerk
LINKS & PARTNERS
Partners
inSilk - inGlamour
inForet - inShops
naar website
voor mobiel